Blog

Cítíte se pod psa? Zkuste ladění hlasem!

Vylaďte svá energetická centra!

Nepotřebujete k tomu

  • vůbec žádné nástroje
  • schopnosti
  • ani vytříbený sluch

Stačí vám váš vlastní hlas!  Už před časem jsem zjistila, že hlas má svou vlastní inteligenci. Když mu neříkáme, co a jak má dělat, necháme ho jít vlastní cestou, prostě to udělá!

Dnes jsem zažila nádhernou práci s klientkou. Říkejme jí třeba Lucy. Lucy mě kontaktovala s přáním naladit se na vlastní hlas. Vyzkoušet, jaké to je. Studovala herectví a vzpomínala na krásné roky, kdy s hlasem měla velmi těsný kontakt. Chtěla se k tomu vrátit.

Vyzkoušely jsme ladění energetických center.

Zvuky o určité frekvenci na nás totiž působí, harmonizují nás, bourají bariéry a zatvrdlá místa, náš vlastní hlas nás vede do těla a do hloubky.

Já jako ladička/harmonizátor vysvětluji, co se bude dít a pouštíme se do práce. Nasazuji  první tón, zavíráme oči, Lucy se nadechne a za chvíli slyším její hlas. A ona slyší můj.

Vnímám, že jsme každá frekvenčně jinde, o pár tónů od sebe. Něco ve mně to slyší, vnímá, ví, jiná část to pouští s lehkým – nech to plynout, neruš proces, sladí se to samo.

V dalších pár minutách pokračujeme výš. Stoupáme nahoru stupnicí C dur. Na tónu E se frekvenčně potkáváme. Jsme spolu. Už nejsem já a ona, ale jsme my. Zavřené oči, žádná slova, hodnocení, návody, směřování. Vše plyne přirozeně. Zavřené oči otevírají vnitřní svět. Obrazy. Barvy. Pocity. Jsem u sebe a zároveň jsem při ní. Vnímáme se. I přes monitor a desítky kilometrů.

Došly jsme nakonec. Prodýchaly se. Teprve teď jsme začaly mluvit o tom, co prožívala a vnímala. Jaké obrazy, emoce, myšlenky se objevily. Ve které části to nejvíce drhlo, kde hlas stávkoval, dech byl krátký, zvuk se lámal. Bez hodnocení a souzení, co je dobře nebo špatně. Bez tlaku na zlepšování, změnu a opravu.

Výraz její tváře na konci našeho setkání hovořil za vše. Bylo v něm – děkuji, bylo to krásné, moc jsem si to užila.

A co vy? Chcete se naladit na vlastní hlas a nechat ho přivést vás zpátky k sobě, do těla, do hloubky, do klidu?

Napište mi, těším se na společné objevování!

Markéta Odvárková

O mně

Certifikovaná talentová koučka
pro hledání vašich talentů, unikátních dovedností, odlišností, originality a opravdovosti. Společně vaše poklady rozvineme a zakotvíme do života.

Hlasová koučka
pro odhalení barvy, síly a krásy vašeho pravdivého hlasu, pro splnění vašich odvážných snů

Průvodkyně na vaší vlastní cestě
při hledání cesty z chaosu, odstraňování nefunkčních přesvědčení a překážek, které brání naplnění potenciálu. Jsem s vámi i ve chvílích, kdy máte chuť se vším praštit a odjet na konec světa.