Blog

Jsem perfekcionistka, ale léčím se

Má cesta zpátky k sobě začala (možná mým narozením), další velký skok však nastal v roce 2017, když jsem absolvovala velký talentový test CliftonStrengths a následný půlroční výcvik této metody u @Talentwork.

V té době jsem se zamilovala do „práce s talenty“, a také jsem objevila své silné stránky, které mi bránily ve štěstí, spokojenosti a úspěchu.

Vlastně mě šokovalo, když jsem jeden takový talent uviděla na úplném vrcholu svých darů, a později jsem rozkódovala jeho spojitost úplně se vším, co dělám!

Maximizer – maximalista – dává svému nositeli velký drajv a zaměření na excelentnost. Touží po nejvyšší možné kvalitě. Jeho očekávání a nároky neznají hranic. Hledá to nejlepší s těmi nejlepšími. Vnitřní perfekcionista, nikdy není spokojený, vždy to může být lepší a dokonalejší, krásnější a úžasnější. Nesnáší průměrnost, u sebe, ani u druhých. Na všechno musí být připraven, málokdy si dovolí improvizaci, aby náhodou nesklouznul do průměru!

  • Víte, co tohle dělá při individuální práci s tak osobními a křehkými tématy, jakými jsou hlas, emoce, sebevyjádření, tento talent?
  • Co často prožívám, když jsem ponořena v procesu, který není popsán v žádné učebnici a nemůžu zavolat „příteli na telefon“ ani se juknout do taháku?
  • Jak hřímá vnitřní kritik a perfekcionista, když se objeví na vteřinu starý známý pocit – nevím, váhám…?
  • Jak zápasí důvěra v proces s tímhle „vrostlým mechanismem“ a intuicí?
  • Jak se automaticky zesiluje úroveň a citlivost mého sluchu tak, aby zachytila i velejemné signály v hlase klienta, které se pro mě stanou zeleným světlem na semaforu a v ten moment vím, že jsme zpátky na trati?

Tak se tady přiznávám:

jsem perfekcionistka v léčení!

👍 A právě proto tak moc rozumím vám všem, kdo potřebujete podávat buď dokonalé výkony nebo radši mlčíte!

👍 Právě proto vnímám vaše signály – pozor, neumím, neznám, nemám se, čeho chytit, a spěchám vám na pomoc

👍 Proto vás umím tolik podpořit v tom, že je normální a lidské nevědět, neumět, hledat, nechat si čas na to zelené světlo na semaforu

A pak se raduji s vámi, že to jde, a s tím mé léčení postoupí zase o krůček dále!

Chcete si najít kam, až sahá váš perfekcionismus? Jaké jsou jeho projevy v hlase?

Dejte mi vědět, ráda se s vámi potkám a pomohu vám najít cestu z kruhu ven

Markéta Odvárková

O mně

Certifikovaná talentová koučka
pro hledání vašich talentů, unikátních dovedností, odlišností, originality a opravdovosti. Společně vaše poklady rozvineme a zakotvíme do života.

Hlasová koučka
pro odhalení barvy, síly a krásy vašeho pravdivého hlasu, pro splnění vašich odvážných snů

Průvodkyně na vaší vlastní cestě
při hledání cesty z chaosu, odstraňování nefunkčních přesvědčení a překážek, které brání naplnění potenciálu. Jsem s vámi i ve chvílích, kdy máte chuť se vším praštit a odjet na konec světa.