Blog

Jak rozvíjet tvořivost?

Základní podmínkou je svou tvořivou stránku vůbec začít vnímat 📣

Když jsem v roce 2018 vstoupila do výcviku práce s talenty u společnosti Talentwork, zjistila jsem s překvapením, že mám vysoce zastoupené mj. strategické (kreativní) talenty.💡Bylo to pro mě jako blesk z čistého nebe!

  • nepracovala jsem v umělecké branži
  • považovala jsem se spíše za praktickou ženu
  • své tvořivosti jsem si v té době moc nevšímala🤷‍♀️

Mluvila jsem pak o tom se svými blízkými přáteli a v ještě větším šoku jsem se dozvěděla, že

mě považují za vzor tvůrčího člověka, který nikdy na svou kreativitu nerezignoval a neztratil s ní kontakt!

Zpětně jsem ji hledala a našla její stopy téměř ve všem, co jsem kdy dělala! Ať už to byl business nebo vaření, skládání písní/básní, zpěv, schopnost improvizace, rozhovory s lidmi, způsob vyjadřování, ve všem jsem tenhle zázrak nacházela💎💎💎

Co pomáhá kreativitě? 

Pozorovat ji, dát ji to, co potřebuje, co jí dělá dobře. To, co se píše v příručkách, může fungovat autorovi, ale ne vám!

Sledovat, jak a kdy přichází, pomoci jí na světlo světa a taky ji nechat odpočinout!

Netlačit, nenutit ji, že máte termíny a nestihnete něco. Ona vám to tisíckrát vynahradí, až si zase odpočine a v plné kráse a síle udeří do vaší klávesnice nebo piana nebo vašeho psacího stolu!🎉

Vděčnost. Moře vděčnosti.🌈 Tiché rozjímání nad tím, jak úžasný život žijete a kolik krásy v něm je.

Poděkování za to, co vám přináší, co všechno pomáhá rozvíjet, kolik radosti a energie jste s její pomocí rozdali! 🥰Kolik lidí jste díky vašemu tvoření poznali, ať už to jsou klienti nebo vaši přátelé.

Vzduch a prostor, kde získá novou inspiraci. Nové zvuky, hlasy, autoři, myšlenky, hudba, společnost, vhled, nový pohled na život, pohyb.

Odvahu jít s kůží na trh a věřit tomu, že to, co sděluje(te), je důležité a nechat se jí vnitřně transformovat. Odvahu nechat věcem volný průběh, ať se stanou, jak mají. Důvěru v proces.🌈🌟🌞

Víte o své kreativitě? Pomůžu vám ji najít! Stačí se objednat na vstupní konzultaci a domluvíme se!

Těším se na vás!

Markéta

Markéta Odvárková

O mně

Certifikovaná talentová koučka
pro hledání vašich talentů, unikátních dovedností, odlišností, originality a opravdovosti. Společně vaše poklady rozvineme a zakotvíme do života.

Hlasová koučka
pro odhalení barvy, síly a krásy vašeho pravdivého hlasu, pro splnění vašich odvážných snů

Průvodkyně na vaší vlastní cestě
při hledání cesty z chaosu, odstraňování nefunkčních přesvědčení a překážek, které brání naplnění potenciálu. Jsem s vámi i ve chvílích, kdy máte chuť se vším praštit a odjet na konec světa.