Blog

Nahlas!

Co všechno o Vás prozradí Váš hlas? Co v ostatních vyvolává? Stává se Vám někdy, že, sotva promluvíte, už cítíte nepřijetí, odmítnutí nebo přímo nepřátelství? Může za tím být Váš hlas!

Setkala jsem se s klientkou (říkejme ji Leona), která řešila přesně tuto situaci: „Nelíbí se mi můj hlas, stává se mi, že mě ostatní ani nenechají domluvit, buď mě přímo utnou nebo z jejich postoje cítím jisté nepřátelství. Co s tím mohu udělat?“

Vyzvala jsem Leonu, ať mi začne něco vyprávět nebo zazpívá. Pečlivě jsem poslouchala a vnímala, co ve mně její hlas vyvolává. Viděla jsem před sebou dospělou, velmi schopnou ženu, která mluvila o svých nesmírně zajímavých a pestrých životních zkušenostech, ale její hlas neodpovídal tomu, koho jsem viděla před sebou. Její hlas prostě zněl, jako by mluvil někdo jiný.

Sdělila jí upřímně, co vidím a slyším. Prakticky jsem ji ukázala na svém hlase, jak zní její projev druhým uším a také, jak by to mohlo vypadat, kdyby zněl přirozeně.

Pak jsme se pustily do práce. Využily jsme dechová, pohybová cvičení a také imaginaci, díky které se podařilo Leonu dostat do relaxované a zároveň hravé nálady, kdy zmizel tlak na perfektní výkon. Nakonec jsme to objevily. A co?

Její pravdivý hlas! Leona pak nadšeně a trochu překvapeně vykřikla: „Tak takhle zní můj opravdový hlas! Tohle jsem tedy já!“ A já v jejím hlase slyšela přesně to, kým doopravdy je, slyšela jsem v něm její sílu, zkušenosti i motivaci pro další práci na sobě.

Chcete se i Vy potkat se svým hlasem nebo řešíte nějaký hlasový zádrhel? Např. trému, nepřijetí vlastního hlasu, slabý neznělý hlas nebo i jiná témata? Ozvěte se, ráda Vám s tím pomohu!

#hlasovaterapie #pravdivyHlas #trableshlasem

Markéta Odvárková

O mně

Certifikovaná talentová koučka
pro hledání vašich talentů, unikátních dovedností, odlišností, originality a opravdovosti. Společně vaše poklady rozvineme a zakotvíme do života.

Hlasová koučka
pro odhalení barvy, síly a krásy vašeho pravdivého hlasu, pro splnění vašich odvážných snů

Průvodkyně na vaší vlastní cestě
při hledání cesty z chaosu, odstraňování nefunkčních přesvědčení a překážek, které brání naplnění potenciálu. Jsem s vámi i ve chvílích, kdy máte chuť se vším praštit a odjet na konec světa.