Blog

Sebepoznání

Dnes se mnou rezonuje téma – sebepoznání/osobní rozvoj/sebezlepšování. Co to vlastně znamená „sebepoznání“? U mě to znamená téměř 20 let na Stezce Hledačů Pokladů, která zahrnuje vlastní zkušenost s různými osobnostními typologiemi a testy, teoretické studium psychologie, několik let individuální Gestalt terapie, talentovou typologii podle Strengthfinder a výcvik, nesčetné množství workshopů, seminářů, přečtených knih, řízené imaginace a práce s léčiteli, enneagram, numerologii, astrologii, rodinné konstelace, Human Design system, kranioterapii, kineziologii atd.

Co mě nutí neustále hledat to, co třeba už dávno vím? Jsem věčný a nadšený student, podporuje to talent LEARNER, nenastyný hltač nových znalostí. Dále jsem velmi ZVÍDAVÁ (talent INPUT) a sbírám informace a ukládám je k dalšímu případnému využití – v hlavě, Také mám velmi silný talent CONNECTEDNESS (schopnost propojovat informace, lidi, zážitky), moji touhu po NAPLNĚNÍ nejvyššího potenciálu žene VNITŘNÍ TOUHA a také talent MAXIMIZER /nutí jet na maximum a dosáhnout nejvyšší možné „kvality“ i u druhých/

Co se děje, když hledám sama sebe někde venku? Nemám se uvnitř sebe. Nevěřím tomu, že dokážu sama najít svou pravdu a svěřuji toto „posouzení“ někomu z venku, kdo to MUSÍ VĚDĚT lépe, protože je větší EXPERT /na sebe a svůj život/. Nevěřím svému vnímání a nedokážu si stát za svými potřebami. Potřebuji se zlepšovat, protože mám pocit, že pořád ještě nejsem DOST. A stále se setkávám s lidmi, kteří mi tuhle mou představu potvrzují. Čím více těchto impulsů, tím větší TLAK NA POSUN A ZLEPŠENÍ. Je to začarovaný kruh a vnitřně cítím, že ten kolotoč nikdy neskončí, dokud sama neřeknu UŽ TOHO BYLO DOST! JSEM DOST PRO SEBE, JSEM UŽ NEJVÍC PRO SEBE, JSEM DOKONALÁ TAKOVÁ, JAKÁ JSEM!

Děkuji svým darům, že mě podporují na cestě k mému „nejlepšímu já“, že mě nutí být zvídavá, vytrvalá a stále pokračovat, já si však uvědomuji, že teď už potřebuji jen všechno propojit uvnitř, zklidnit se, uzemnit se, spojit se Zemí a její moudrostí a opustit Stezku Hledačů Pokladů, protože ten největší poklad mám stejně v srdci a když jednám v souladu s ním, nic dalšího k tomu nepotřebuji.

Markéta Odvárková

O mně

Certifikovaná talentová koučka
pro hledání vašich talentů, unikátních dovedností, odlišností, originality a opravdovosti. Společně vaše poklady rozvineme a zakotvíme do života.

Hlasová koučka
pro odhalení barvy, síly a krásy vašeho pravdivého hlasu, pro splnění vašich odvážných snů

Průvodkyně na vaší vlastní cestě
při hledání cesty z chaosu, odstraňování nefunkčních přesvědčení a překážek, které brání naplnění potenciálu. Jsem s vámi i ve chvílích, kdy máte chuť se vším praštit a odjet na konec světa.